Hur man går grön som en trollkarl: Tio lektioner som vi kan lära av Hogwarts

Hur man går grön som en trollkarl: Tio lektioner som vi kan lära av Hogwarts 

1.

1.Energy Conservation: Hogwarts är ett stort gammalt engelskslott som är kallt och dragigt på vintern och inte så bekvämt under den långa regniga hösten och våren. Lycklig för alla eleverna, åtminstone de i Griffindor-huset, att de är försedda med en himmelssäng, komplett med baldakiner och gardiner. Få en själv (och dina barn) och du kan vrida din termostat ner ytterligare två till fyra grader på natten och fortfarande håll dig mysig.

2.Earth Sheltering: Slytherin och Hufflepuff Common Rooms och Dorms ligger i de lägre regionerna och fängelsehålorna i slottet. De är inte de mest välkomna och lätt fyllda platser, men de brukar dra nytta av de temperaturreglerande fördelarna med jordskydd. Det är inte troligt att du kan stapla jorden mot ditt hus eller begrava det helt. Du kan dock överväga ett av de alternativen, ett vegetativt tak eller åtminstone en full walkout-källare när du planerar en större renovering, tillägg eller ett nytt hus.

3.

3. Självförsörjning: På grund av Hogwarts finns minst tre växthus. De används främst för att växa magiska växter som sedan kan användas i olika potioner eller för Madame Pomfreys rättsmedel. Att odla din egen gröda som har magiska egenskaper rekommenderas inte. Men växthus är bra för att förlänga växtsäsongen för dina grönsaker, örter 4.Lokaliserad värme - Strategi 1: Eldstäder ligger över Hogwarts slott och ger värme när och var det behövs. I stället för att värma hela ditt slott kan du använda eldstäder, elektriska rymmervärmare, pelletsugnar och / eller solvärmare för att värma upp bara de rum du använder när du använder dem medan du håller resten av huset flera grader svalare. < /p>

5.

5. Lokaliserad värme - Strategi 2: Sovsalar delas av flera studenter. Detta arrangemang minskar drastiskt antalet värmekällor som krävs för att hålla dem varma på natten. ha ett separat rum för varje barn, ha två eller tre barn sova i ett rum och använd sedan det andra sovrummet som ett lekrum. Då kan du värma / svalna den förra på natten och den senare vid behov.

6.

6.Daglampa: Gemensamt rum för Ravenclaw-huset som är fyllt med bokhyllor, bord och stolar har ett högt kuperat tak och många välvda fönster i väggarna som ger en spektakulär utsikt över de omgivande bergen. Av de fyra gemensamma rummen i slottet är detta det jag skulle vilja spendera min tid på. Vilken idealisk plats att umgås och studera för din O.W.L. Det har visat sig att dagsbelysning ökar testresultatet, förbättrar ditt humör och sänker dina energirekler. Låt solen skina in. Öppna gardinerna. Lägg till ett takfönster, solrör eller ett extra fönster. Uppmuntra dig själv och spara lite energi.

7.

7.Alternativ transport: Harry och hans vänner använder många former av alternativ transport.
Den miljövänligaste skulle vara gammaldags promenad. Trollkarlarna gör en hel del promenader. Något som vi alla borde göra mer av. Varför är det att vi i dagens värld anser att vi går 'alternativ transport'?
Att flyga via rökgasnätet, kvast och apparition rang precis där också, men de är nästan uteslutande beroende av användningen av magi. Bortsett från det faktum att vi inte har utvecklat denna typ av teknik ännu, om vi någonsin gör det, kommer det oundvikligen att vara mycket energiintensivt, så de kommer aldrig att vara ett miljövänligt alternativ. Det kan dock hävdas att broom riding är liknande cykeltur , och då skulle det vara ett mycket miljövänligt alternativ.
Det är lite svårt att bestämma huruvida det inte är flykt på en Thestral eller Hypogryph, men det är lite svårt att hålla en häst, den närmaste icke-magiska ekvivalenten, för personligheten i dag är lite opraktiskt, men om vi bara kan genetiskt ändra dem så att de groddar vingarna, så kan de vara värda besväret.
Till sist har vi Hogwarts Express. Vi vet alla att järnvägstransporter är ett av de mest effektiva sätten att flytta t hingar, eller hur? Men hur miljövänlig är ett kolbrinnande, fyra personbilståg som reser nonstop från London till Hogsmeade och tillbaka omkring fyra hundra mil bara tre gånger om året? Det stannar inte ens vid halvvägs för barnen från norra England och Irland. Istället måste den 1 september varje elev komma över hela Storbritannien till plattform 9 ¾ vid Kings Cross station.
Alternativa transporter : vissa former är stora, vissa bor i mytets land och science fiction, vissa är opraktiska eller skulle ge upphov till offentligt upprörande, och vissa är fortfarande upp till debatt.

8.

8.Multi-användningsområden: Prata om det ultimata mångsidiga rummet! Behöver du plats för att dölja någonting i århundraden? Kravet på rummet. Behöver du en plats att hemligt studera Försvar mot mörka konster? Kravet på rummet. Behöver en plats för din flickvän att sova av en natt med butterbeer överindulgence? Kravet på rummet. Behöver du plats för att gömma sig från de dåliga killarna och smuggla alla dina vänner i slottet? Kravet i rummet. Inklusive rum i ditt hus som kan tjäna flera syften kan spara utrymme, tid och massor av pengar.

9.

9.Native Habitat: Att skapa en mångsidig, naturlig habitat med inhemska växter på din egendom kan minska din vattenanvändning, din tid att behålla din egendom och det kan locka djurlivet. Den Förbjudna Skogen har inget bevattningssystem. En gamekeeper för hundratals hektar - du gör matte. En besättning Centaurs, en koloni av Acromantula, Unicorns, Thestrals, Varulv, Troll och Bowtruckles - nu det är djurlivet!

10.Off Grid: Hogwarts är så av nätet att det inte finns något galler. Okej, de använder facklor, ljus, lampor och lite magi för ljus. Men kan du föreställa dig hur din elräkning skulle se ut om du inte hade några TV-apparater, videobandspelare, DVD-skivor , DVR, datorer, tvättmaskiner, torktumlare, diskmaskiner, kylskåp, mikrovågsugnar, mobiltelefon laddare, ..... !!?
Du behöver inte vara en trollkarl för att sänka din energiförbrukning, men ta en titt på hur de gör saker på Hogwarts kan lära dig några saker.

Om du någonsin har läst eller tittat på Harry Potter-serien kanske du tror att det handlar om krafterna för gott slagsmål mot ondska. Eller kanske du tror att det är bara de underhållande krönikorna om tre unga barn som växer upp i den magiska världen som skapats av JK Rowlings strålande sinne. Det kan vara sant, men om du tittar på det från en annorlunda vinkel kan du lära dig lite värdefulla lärdomar om hur man slår lite ljusare på jorden och sparar energi samtidigt.

Annan artikel

 • Badrum Idéer för en ramlös dusch
 • Fotovoltaiska Vs. Solvärme
 • Uteplatsens tillval
 • Typer av ADA-tecken
 • Idéer att förfina en öppen spis
 • Hur man installerar bostads solkraft
 • Hur man går Green gratis
 • Hur man lossar rostfria skruvar
 • Hur man håller huset varmt under vintern
 • ADA Handicap badrumskrav
 • Garage Conversion Ideas
 • Hur man lägger kakel i ett mönster med större och mindre storlekar tillsammans
 • Hur man arbetar med MDF
 • Hur man ställer en toalett på kakel
 • Källare Golv Alternativ till Matta
 • Hur man skär ett titanark
 • Hur man installerar uppvärmd kakel på cement eller betong
 • Läggande keramikplatta
 • Typer av metallborrbitar
 • Dark Kitchen Cabinet Ideas
 •