Hur man sparar vatten och energi: 15 kostnadseffektiva sätt

Hur man sparar vatten och energi: 15 kostnadseffektiva sätt 

1. Kompaktlysrör (CFL): Byt glödlampa i ditt hus som du använder ½ timme eller mer per dag omedelbart. Dessa kommer att betala för sig om ett år eller mindre, det är minst 100\% avkastning på din investering. Byt ut resterande glödlampor när de brinner ut. Två försiktighetsåtgärder: många CFL-apparater fungerar inte bra på kalla eller våta platser, och CFL innehåller kvicksilver, så kassera de utbrända på rätt sätt.

2.

Weatherize ditt hus: Sätt i alla sprickor i husets ytterväggar, de finns runt dörrar och fönster, rör och ledningar som stöter igenom väggen och mellan olika sidor. utlopp, strömbrytare och armaturer som finns i några yttre väggar eller tak under ett vindsvåning. Det finns en mängd produkter som kan användas för att uppnå detta: väderstrippning, dörrvätskor, tätningsmedel, skumisolering, utlopps- och omkopplingspackningar och aluminium band, för att nämna flera.

3.

Isolera, isolera, isolera: Väggar, vindar och källare ska alla ha tillräcklig isolering. Att lägga isolering på väggar och vindar är en av de mest kostnadseffektiva sätt att spara energi. Först bestämma hur mycket isolering rekommenderas i ditt område, och lägg sedan till isolering till din atti c, väggar och sedan källare till rekommenderade nivåer. Glasfiber och cellulosa är två av de bästa isoleringsalternativen för din vind. Att bestämma rätt isolering för dina väggar är lite mer komplicerat, skumisolering är ett extra val här. I din källare är glasfiberbatterier typiskt den isolerade valet.

4.

Ljusa på natten: LED-lampor (Light Emitting Diode) Nightlights är det mest kostnadseffektiva sättet att lägga till lite ljus på rätt ställe i hela ditt hem. LED-lampor är cirka 10 gånger mer effektiva än glödlampor och 50\% effektivare än lysrör. Genom att använda LED-nattljus kan du stänga av många ljus som du kan lämna, så att du säkert kan gå runt huset om natten. Överväg att använda ett par 1 watt nattljus istället för en 10 watt fixtur.

5.

Programmerbar termostat: Stäng ner termostaten varje natt på vintern, vrid den upp i morgon, ner igen när du är borta på jobbet och upp igen när du kommer hem är ett bra sätt att spara på dig uppvärmningsräkningar, men kan bli en verklig besvär. Det är lätt att glömma att justera det, och även när du kommer ihåg det är lite kyligt på morgonen när du vaknar. En programmerbar termostat kommer ihåg att justera termostaten för dig och kan ställas in för att värma upp saker lite innan du måste gå upp på morgonen. Programmerbara termostater: Energibesparing görs enkelt.

Low-Flow-duschhuvuden: Du sparar inte bara vatten med dessa vattenmissar, men du sparar energin som värmer vattnet för en dubbelbesparing på dina räkningar.

Vattenuppvärmningsisolering: En annan sak som du bör överväga att isolera är din varmvattenberedare, speciellt om det är varmt att röra vid .

Solar Lighting: Installera några miniatyrsystem med solceller för att ge accentljus i din trädgård och säkerhetsljus vid behov. Solar powered fixtures har gjort stora framsteg nyligen med framstegen inom batteri, LED och solpanel teknik. Den ökade effektiviteten hos samlarna, batteriernas mindre storlek och den ökade lampans livslängd och effekt från LED-lampor och minskningen av kostnaden för alla tre kommer att göra det möjligt för solens ljusdioder i dag att lysa ljusare och längre än de som gjordes bara några år sedan.

Fönsterfläktar: Du kanske vill överväga ett fönsterfläkt för att kyla ditt hus under natten när temperaturerna är betydligt lägre än de är på dagen. Många gånger kan ditt hus eller lägenhet avkylas så att du kan stänga dina fönster på morgonen och temperaturen inuti blir ganska bekväm för de flesta, om inte hela dagen. Fönsterfläktar skapar en bra sval vind i hela huset och kan till och med sänka temperaturen inuti lägre än en luftkonditionering.

10.

Klädtorkvarme: Det finns en praktisk gadget som fäster vid din torktumlare och leder den varma fuktiga luften från din elektriska torktumlare tillbaka till tvättstugan istället för ute genom torktumlaren. Den har en skärm som är lätt att rengöra och en rörlig dämpare så att hetluften kan styras ute under kylsäsongen.

Radiantisolering: Mer än hälften av värmen förloras upp genom ditt tak på vintern och det kommer ner i ditt hus på sommaren är strålande (infraröd) värme. Traditionell glasfiberflaska och cellulosisolering fungerar bra för att sakta ledande och konvektivt värmeflöde, men gör inte mycket för att stärka det strålande värmeflödet. Radiantisolering återspeglar värmen tillbaka in i ditt hus på vintern och tillbaka upp genom taket i sommar så att det aldrig har möjlighet att värma upp vinden. Därför håller du vinden mycket svalare på sommaren och varmare på vintern, vilket minskar temperaturskillnaden mellan ditt hus och vinden och storleken på din energiräkningar både sommar och vinter.

Droppbevattningssystem: Spruta vatten över en hel trädgård kan simulera naturligt nederbörd, men det är inte det mest effektiva sättet att vattna dina växter. Droppbevattning är en metod för att bevattna växter genom vilka rör och / eller slangar löper genom trädgården och emittrar eller hål i slangarna för att vatten ska läcka ut placeras vid plantans baser. På så sätt levereras vatten bara där det behövs, på roo ts. Mycket lite vatten är bortkastat genom avdunstning och ingen bör springa ner din uppfart och göra den till den lokala stormavloppet. Dessa system är mycket billiga och ganska lätta att installera.

Ugnsfilter Whistle: Inte bara kommer ett smutsigt ugnsfilter att minska dina ugnar effektivitet, det kommer också att öka slitage och riva på ugnen. Således lönar det sig att byta ut ugnen regelbundet, men när ska du ändra ditt filter? Vissa säger att du ska ändra det en gång i månaden, andra säger en kvart i kvartalet. Oavsett hur ofta det är mycket lätt att glömma. En ugnsfilterpipa tar bort allt gissningsarbetet och kommer ihåg genom att berätta när ditt filter behöver bytas ut.

Utrymmevärmare: På vinternas kallt Det är bra att känna sig varm och mysig, men du behöver inte skruva upp termostaten och värma hela huset. Använd en rymdvärmare eller två för att värma de få utrymmen som du faktiskt använder och spara på dina värmekostnader.

15.

Varmvattenisolering: Med denna strategi kan du spara energi och vatten. Slitskumisolering är lätt att installera, bara klippa den i längd och fäst på plats med en liten kanalband. Genom att isolera dina varmvattenrör behöver du inte vänta så länge på att hett vatten kommer till kranan och du kan också se till att dina rör inte fryser i ditt ouppvärmda krävningsutrymme.

Tips och varningar

 • Genom att använda dessa femton mestadels billiga strategier i ditt hem, kommer du att kunna spara energi, vatten och hundratals dollar varje år på dina energibilag samtidigt som du gör ditt hem mer bekvämt att leva i.
 • Det finns många saker du kan göra för att spara energi som kommer att betala tillbaka mycket snabbt, några inom några månader. Här är femton energibesparande produkter och strategier som kommer att spara dig hundratals dollar varje år.

  Annan artikel

 • Inexpencive Drywall Taping Tools
 • Hur man installerar lövträd i badrum
 • Hur har Medium Density Fiberboard gjorts?
 • Hur man väljer rätt duschutrustning
 • Hur man remodelar ett badrum efter vatten och termitskador
 • Hur man bygger en vägg med järnvägsslipsar
 • Hur man skär PVC-ark
 • Hur man installerar kakel över befintlig kakel
 • Så här använder du en trädstam som en veranda
 • Så börja en badrumsrenovering
 • Hur man isolerar vindar
 • Handyman Tips för att lägga betong
 • Så här appliceras Avsluta på trägolv
 • Typ av vattenventiler
 • DIY solkraft
 • Hur man använder en nitborste
 • Stair Railing Building Ideas
 • Så här installerar du en sjunk i en granitbänk
 • Hur man reparerar sprickor i en plastgasbehållare
 • Hur man applicerar Faux Stone till en öppen spis
 •