Hur man tillverkar 300 watt solpaneler

Hur man tillverkar 300 watt solpaneler 

1.

Gå och shoppa på Internet för solceller eller minipaneler. Du måste montera tillräckligt med individuella enheter för att ge ditt mål 300 watt.

2.

Börja designa din panel. Panelen själv är bara en låda i vilken dina enskilda celler eller minipaneler kommer att monteras. Till exempel kommer detta projekt att använda 30 10-watt-celler som är 15 tum med 9 tum. Cellerna kommer att ordnas i sex rader av fem vardera, med en stoppning av en tum mellan allt och runt gränsen. Det betyder att vi behöver designa en panel med en baksida på 96 tum bred och 61 tum lång. Detta ska skisseras med varje enskild solcell.

3. Sätt ett 3/8 tums plywoodark på såghästar och klippa det så att det passar dina specifikationer med en handsåg.

4.

Sågskrot i fyra gränser för panelen. spik sedan dem i en låda runt sidorna av plywooden. Gränsen ska höjas från ytan av plywood med minst 1 1/2 tum. Tung formning kan användas som ersättare om skrotet är otillgängligt.

5.

Borra flera små hål runt sidorna av dina gränser. Dessa hål kommer att fungera som ventiler.

6.

Såg eller klipp en bit eller bitar av korkbräda eller Masonite pegbräda för att passa inuti panelen. Eventuellt ledande material kan vara ett substrat i denna roll, så var fantasifulla med dina skrotmaterial. Fäst det här med lim, plus skruvar och brickor i hörnen, där det inte kommer någon kontakt med solcellerna eller kablarna.

Förbered och färga rutan med en borste. Solcellerna garanteras för att ligga mellan 20 och 25 år, så du borde skydda panelen själv med ett par tjocka lackar.

8. en markör och rita riktlinjer för placering av dina individuella celler.

9.

Ta en grupp celler, vänd dem över och löd dem ihop. Solcellerna brukar vara med flikar avsedda för detta ändamål, så det borde vara enkelt. Lösa dem i grupper gör cellerna enklare att hantera och erbjuder stöd inom panelen. I det här exemplet kan de lödas av antingen rader med fem eller kolumner om sex.

10. Placera en eller två silver-dollar-dimensionerade dabs av kiselkisning i mitten av varje cell från en av grupperna och fixa sedan varje uppsättning celler i den tilldelade platsen på panelen . Repetera tills alla grupper är placerade.

11.

Använd elektriska ledningar skuren i små bitar för att ansluta till cellerna. Varje cell kommer att få ett par ledningar som kommer ut ur det. Identifiera de positiva och negativa från cellerna, matcha dem med de positiva och negativa ledningarna i ditt ledningar och skarva dem samman med hjälp av trådnötter. Detta gör kablarna tillräckligt långa för att vara överbryggade. Exakt hur länge kommer att bero på utformningen, men i det här exemplet krävs ungefär en fot sektion av tråd för var och en av de 30 cellerna.

12.

Starta överbrygga cellerna tillsammans med splicing dem med trådnötter. I det här exemplet kunde vi köra ledningarna från tre celler och skarva dem med trådnötter till en ny tråd. Genom att göra detta minskar antalet ledningar till 10, vilket kan överbryggas ytterligare tills endast en ledning förblir. Ledningarna från alla dessa broar kommer att bli en förvirrande fläck, så de borde limmas på panelgolvet för att fästa dem på ett snyggt och organiserat sätt när du går.

13.

Borra ett hål genom baksidan av panelen, nära botten, för att köra den enhetliga enkeldelen ut ur panelen. Använd silikonförslutning för att täta hålet.

14.

Montera de positiva och negativa yttre ledningarna till en standardverktygsplugg. Detta kommer att innebära att de positiva och negativa ledningarna på ledningarna kring skruvkontakterna sätts fast och skruvas fast.

15. Använd en plexiglasskärning för att skära ett ark av plexiglas för att passa över- topp panelen. Borra matchande hål genom plexiglas- och panelgränserna och skruva ihop plexiglaset på panelens utsida.

16.

Anslut ytterledaren till antingen en laddningsregulator eller till en inverterare. När panelen är utsatt för fullt solljus kommer det att generera en hastighet på 300 watt inom några sekunder.

Även ett energieffektivt solhus med absolut absolut elektrisk efterfrågan kommer att kräva mycket kraft. Många människor är förvånad över det stora antalet paneler som behövs för att generera tillräckligt med el för att driva ett hem, men de borde inte vara. Bilden av ett tak fylld med solpaneler är inte obekant idag. Att få bästa möjliga effekt samtidigt som du utnyttjar ledigt utrymme kan innebära att du bygger en egen, anpassad 300 watt panel.

Annan artikel

 • Hur man installerar ett badrumsutloppsfläkt genom taket
 • DIY Flat Roof Teardown
 • Hur man skär en komposit bänkskiva
 • Vad är fem olika typer av broar?
 • Vad är den tunnaste gipset du kan köpa?
 • Hur man utformar min Garage Conversion
 • Hur man gör en Adobe Hut
 • Hur man mäter duschpannor
 • Fördelar och nackdelar med travertingolv
 • Sunroom Ideas
 • Det bästa sättet att klippa Stick u0026 Peel Vinyl Tile för att passa runt en Toliet
 • Hur surt regn påverkar metallstrukturer
 • Olika typer av isolering för vindar
 • Hemmagjorda skyltar
 • Typ av plåtskruvar
 • DIY: Prefab Laminate Counter Tops
 • Så här installerar du träplankor rakt
 • Hur man installerar en flytande hård trägolv
 • Kan du måla en existerande bänkskiva?
 • Hemmagjord commode
 •